Kategoriat
HSK

Ysikymppisiä klubilaisia

Olli Pinomaa
Gösta Brantberg

Gösta Brantberg 90 14.3 ja
DI Olli Pinomaa  95 18.3.

HSK onnittelee!

 

Gösta Brantbergin nimi löytyy toimintakertomuksessa jo vuodelta 1948. Kohta siis 70 vuotta on kulunut Göstan tulosta klubilaiseksi. Ja todella ahkeraksi sellaiseksi.

Gösta oli hallituksessa yhteensä 7 vuotta, josta vuoden sihteerinä ja 4 taloudenhoitajana. Tilintarkastajana ja sittemmin varalla hän oli yhteensä 35 vuotta, on pelannut 110 SM-joukkuekisan peliä ja saavuttanut 2 joukkuehopeaa.

Peliarvoltaan Gösta on mestariehdokas vuodelta 1956 ja ainakin kerran on mestarin arvo ollut lähellä, kun hän on tullut toiseksi ehdokasturnauksessa, jonka voittaja on korotettu mestarin arvoon. Hän osallistui 1950-70-luvilla Klubin jäsenturnauksiin ahkerasti ja menestyksellä. Turnaukset olivat siihen aikaan kovien kotimaisten turnausten tasoa.

Gösta oli eduskunnan virkamiehenä vuosikymmeniä, sai aikaan eduskunnan shakkikerhon perustamisen ja toimi sen toiminnanjohtajana virassa ollessaan sekä oli vielä eläkkeellä taloudenhoitajana. Hänelle on myönnetty shakin hopeinen ansiomerkki 1997 ja Suomen Shakkiliiton ansiomerkki 1986.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.