Kategoriat
Erkki Sahlberg

Erkki Sahlberg 1932 – 2018

Kerhomme pitkäaikainen jäsen Erkki Sahlberg kuoli 3.2.2018.

Vuonna 2002 Erkki Sahlberg sai  Helsingin Shakkiklubin kultaisen ansiomerkin numero 13.  Hän on toimi Klubin tilintarkastajana 33 vuotta.
Hän oli puolen vuosisadan aikana aktiivinen pelaaja Klubin joukkueissa ja  osallistui, vuodesta 1977 alkaen, yhteensä sataankahteenkymmeneen SM-joukkuekilpailuun kuuluneeseen peliin 58 prosentin teholla. Sahlberg kuului sarjakaudella 1981-82 Suomen mestaruuden voittaneeseen joukkueeseen erinomaisella tuloksella 4/5, lisäksi hän sai Klubin joukkueessa 2 hopeaa ja pronssia. Sahlberg sai Klubin 100-vuotisjuhlissa 1986 SSL:n  pronssisen ansiomerkkin.

Klubi 100 vuotta: Sahlbergin ansiomerkkiä kiinnittää Mikko Markkula, Eero Helme seuraa

Vuonna 1955 Suomen Shakkiliitto perusti mestariehdokkaan arvon ja ensi jaossa sen saivat neljä Klubin silloista jäsentä: Bertel Lönnblad, Reino Nuotio, Antero Pyykkönen ja Erkki Sahlberg. ME-luokan turnauksien kärkisijoilla esiintyy usein Erkki Sahlbergin nimi. Hän voitti akateemisen mestaruuden 1955 ja oli Suomen edustajana ylioppilaiden joukkue-MM-kilpailuissa samana vuonna. Sahlberg kuului niiden huono-onnisten klubilaisten joukkoon (ainakin Erkki Aaltio ja Kaj Funck), jotka hyvistä ME-luokan tuloksista huolimatta eivät saavuttaneet shakkimestarin arvoa. Ennen selojärjestelmän tuloa mestarin arvon saavuttamiseksi piti voittaa, vain noin kolme kertaa vuodessa pidetty, mestariehdokasturnaus ja vastaavaksi suoritukseksi ei riittänyt useampikaan toinen sija.

SM 1982: takana Mäkinen, Aaltio, Kiviaho, Kivimäki, Sahlberg, edessä Palomaa, Binham, Kanko, Turunen

Yksi vastaus aiheeseen “Erkki Sahlberg 1932 – 2018”

Markkula kiinnittäää merkin Sahlbergin rintaan. Kuvassa ei ole Eero Helme koska hän oli suhteellisen lyhyt ihminen ja vielä kihara tukkainenkin. Voisiko kolmas henkilö olla Nuutilainen. Hän tosin käytti silmälaseja. Minusta tuntuu että kuvassa voisin olla hyvinkin minä, mutta en kyllä muista kyseistä tilaisuutta, mutta ei se mitään todista.

Harri Hurme

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.